Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

(On)mogelijk

Danielle Steel (auteur)
Een vrouw van de wereld wordt plotseling weduwe en ontmoet een jonge kunstenaar, die met haar zoon bevriend is.
Titel
(On)mogelijk
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Impossible
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2006
319 p.
ISBN
90-245-5494-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen


Steel, Danielle
(On)mogelijk
Simon de Suvery, een knap en begaafd man, nam zo'n veertig jaar geleden het beheer van de Suvery Galerie in Parijs over van zijn vader die een van de belangrijkste kunstverzamelaars van Europa was. Simon verdiept zich in de renaissanceschilders en de Hollandse meesters. Pas op zijn veertigste trouwt hij met Marjorie. Ze krijgen een dochtertje Sasha, die pas negen is als haar moeder na een slepende ziekte overlijdt. Na haar dood groeien Sasha en haar vader sterk naar elkaar toe. Het meisje treedt zelfs in de voetsporen van haar vader: ze gaat aan de Sorbonne studeren, behaalt haar graad in de kunstgeschiedenis en rondt haar studies af met een stage in het befaamde Metropolitan Museum of Art. Ze wordt met andere woorden een waardige opvolgster voor Simon, dreigt hem zelfs te overvleugelen omdat ze haar passie voor de oude meesters paart aan een grote belangstelling voor moderne en hedendaagse kunst. Sasha trouwt met Arthur en ze krijgen twee kinde…Lees verder
Galeriehoudster Sasha, achter in de veertig, vrouw van de wereld, is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen van in de twintig. Na het plotseling overlijden van haar man staat ze er ineens alleen voor. Hoe anders ziet de wereld er nu voor haar uit, zonder de vanzelfsprekende steun en bescherming van haar toegewijde echtgenoot. Maar dan is er die negen jaar jongere kunstenaar Liam, een vriend van haar zoon, die er een wilde levensstijl op na houdt en allerlei onvermoede gevoelens in Sasha wakker roept. De 63ste roman van de Amerikaanse bestsellerauteur (1948). Vlotgeschreven, makkelijk te lezen romantisch verhaal dat zich grotendeels afspeelt in Parijs. Het thema zal vooral leeftijdgenoten van de hoofdpersoon aanspreken. www.daniellesteel.com. Vrij kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia