Boek
Nederlands

Freddy! : waarom het liep zoals het gelopen is

Freddy Maertens (auteur), Filip Osselaer (auteur)

Freddy! : waarom het liep zoals het gelopen is

Freddy Maertens werd twee keer wereldkampioen (Ostuni, 1976 en Praag, 1981), hij won drie keer de groene trui in de Tour. Tijdens de Ronde van Spanje van 1977 won hij dertien van de negentien ritten. In zijn hele carrière won hij meer dan 370 koersen. Freddy Maertens was halfweg de jaren 1970 een grootheid in de wielersport. Samen met Marc Demeyer en Michel Pollentier vormde hij een magische drie
Onderwerp
Maertens, Freddy
Titel
Freddy! : waarom het liep zoals het gelopen is
Auteur
Freddy Maertens Filip Osselaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2017
263 p., [16] p. foto's
ISBN
9789089317100 (hardback)

Over Freddy Maertens

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Peters, Hans / Anefo

Freddy Maertens (Lombardsijde, 13 februari 1952) is een Belgisch voormalig wielrenner die beroepsrenner was van 1973 tot 1987. Hij won veel van zijn wedstrijden in de sprint en kon dankzij zijn kracht goed op het grote verzet rijden. In drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk won hij vijftien etappes en droeg hij negen dagen de gele trui. Driemaal won hij de groene trui voor het puntenklassement. Maertens heeft het record in handen voor meeste overwinningen in één Ronde van Frankrijk (met Eddy Merckx) en één Ronde van Spanje.

Carrière

Zijn profcarrière begon Maertens bij Flandria, waar hij acht jaar voor zou rijden. Die ploeg was in de jaren 70 een van de sterkste ploegen uit het peloton. Samen met de renners Marc Demeyer en Michel Pollentier behoorde Maertens tot de Drie Musketiers van Flandria, die grote successen behaalden.

Maertens werd tweemaal wereldkampioen op de weg (1976 en…Lees verder op Wikipedia