De Garagebib

Welkom in De Garagebib, Wijngaardstraat 15, vanaf 10 augustus 2020!

Vanaf eind augustus vinden ingrijpende interieurwerken plaats in het Vleeshuis, de thuishaven van de bibliotheek. Een tijdelijke verhuis naar een andere locatie is dus noodzakelijk om de dienstverlening naar de leners te kunnen verzekeren.

De helft van De Garagebib wordt ingepalmd door al het beschikbare materiaal voor kleuters, kinderen en tieners: alle boeken, prentenboeken, strips en dvd’s krijgen er een plaatsje, behalve de informatieve boeken voor kinderen vanaf 9 jaar.

In het andere deel vind je de volledige collectie Nederlandstalige romans voor volwassenen. Ook de strips, de reisgidsen en de meeste dvd's verhuizen mee.
Andere informatieve boeken worden elders gestockeerd en kunnen vanaf 1 oktober gereserveerd worden; dat geldt ook voor de muziekcollectie, de muziekdvd's, de informatieve dvd's en de anderstalige werken.

Centraal in De Garagebib komt er een leeshoekje met kranten en tijdschriften. De online catalogus kan op verschillende pc’s geraadpleegd worden. Of het gebruiken van het leeshoekje en de pc's al zal kunnen  is nog onder voorbehoud, afhankelijk van de beslissingen van de nationale Veiligheidsraad en van de Veiligheidscel Vlaamse Ardennen.

De Garagebib kan gecontacteerd worden via 055 30 19 33 (tijdens openingsuren) en bibliotheek@oudenaarde.be.

De Garagebib praktisch

Op al je vragen over de werking en de openingsuren van De Garagebib vind je hier een antwoord

Veiligheidsregels door corona

Ook in De Garagebib gelden n.a.v. de coronacrisis bepaalde veiligheidsregels. Lees ze hier.